Rusza lista na grupowe chipowanie. Jak jest ktoś chętny to proszę się dopisywać
garażowy przegląd OI
Zwiń
X
-
garażowy przegląd OI
mam teraz wiele wolnego (aż do 4 stycznia)potem praca po 12 h
kilka godzin dziennie przesiaduje w garażu i robię po swojemu przegląd mojej OI.
na początek zacząłem od układu dolotowego tz.SMIC zdemontowałem go a tam wyleciało z niego jakieś ok 200ml oleju,widząc to zabrałem się na odme a raczej przewód ktory idze od pokrywy zaworów rozleciał sie na dwie częścipokombinowałem troche z resztka tych wężyków dopasowałem inne plus opaski,poskładałem uszczelniłem.po tym zabiegu auto jakby bardziej równiej pracowało.
przy okazji zrobiłem dodatkową wentylacje SMIC.tz. w nadkolu zamontowałem kratkę wentylacyjną na szczęście jest ona kolory czarnego i nie wpada w oczy.(efekt zobacze latem)
SMIC dokładnie oczyszczony z oliwy benzyną ekstrakcyjną,dałem nowe opaski bo te ori sprężynowe już nie trzymały.
kolejnym etapem były świece i tu zonkkk. na pierwszej świecy po zdjęciu cewki widze olej :evil: musiałem go wypompować,użyłem pompki od płynu do szyb.udało sie prawie całość wypompować.(skąd ten olej???)świece wzrokowo były w pożądku tylko ten olej na pierwszym cylindrze.
posprawdzałem też wzrokowo wężyki podciśnienia,wyglądają OK.
DV ściągałem i sposobem ,,dmuchanym,,sprawdziłem i jest chyba OK.
mam jeszcze kilka dni,więc co bym mógł jeszcze posprawdzać???
-
-
olej na świecy to zapewne z uszczelnieia porywy zaworów. Tam sa 4 takie okrągłe uszczelki w mejscach gdzie wchodza cewki i Ci podcieka olej...
Przyglądnij się uważnie odmie i jej rozgałęzieniom bo jest tam dużo kombinacji. Ja osobiście odme odpiełem od dolotu i wpuściłem do plastikowej butli z filtrem bo miałem częste błędy z powodu nieszcezlności na kolektorze ssącym. na kolektorze odmę wogóle zdemontowałem i teraz jest gittt
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez richi9olej na świecy to zapewne z uszczelnieia porywy zaworów. Tam sa 4 takie okrągłe uszczelki w mejscach gdzie wchodza cewki i Ci podcieka olej...
Przyglądnij się uważnie odmie i jej rozgałęzieniom bo jest tam dużo kombinacji. Ja osobiście odme odpiełem od dolotu i wpuściłem do plastikowej butli z filtrem bo miałem częste błędy z powodu nieszcezlności na kolektorze ssącym. na kolektorze odmę wogóle zdemontowałem i teraz jest gittt
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez richi9odma to temat szeroki!!!
Ja na kolektorze zaślepiłem wyjścia na odmę . Zlikwidowałem całą część oznaczoną na czerwono w kółku a tam gdzie jest strzałką wypuściłem do butelki...
jak widze nazsa strona nie przyjmuje tego załącznika no to nic nie wyślę sooorryy
Komentarz
-
Komentarz